In vertrouwde handen
Home » veel gestelde vragen » veilig werken

Maatregelen om veilig te masseren

 

De belangrijkste maatregel is dat de massage alleen door kan gaan als jij en ik vrij zijn van gezondheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoesten, koorts en/of benauwdheid.
Hieronder kun je lezen wat ik verder van jou verwacht, wat je van mij kunt verwachten en wat de vragen van de gezondheidscheck zijn.

 

Wat verwacht ik van jou?

 • Je hebt de gezondheidscheck (zie hieronder) gelezen en hebt alle vragen met ‘nee” kunnen beantwoorden. Als je na het reserveren van een massage genoemde gezondheidsklachten krijgt, dan vraag ik je de massage te annuleren of te verzetten. Dit kan tot 2 uur van te voren online via de link in de bevestigingsmail die je hebt gekregen. Zoals altijd breng ik je bij annuleren geen kosten in rekening omdat ik erop vertrouw dat je er integer mee om gaat.
 • Je werkt eraan mee dat ik voor de massage je handen desinfecteer met handalcohol.
 • Je raakt met je handen je gezicht niet aan, schudt mij niet de hand en hoest of niest in je elleboog.

 

Wat kun je van mij verwachten?

 • Ik masseer alleen als ik alle vragen in de gezondheidscheck met “nee” heb kunnen beantwoorden.
 • Voorafgaand aan de massage desinfecteer ik mijn handen met handalcohol.
 • Ik raak met mijn handen mijn gezicht niet aan, schud je niet de hand en hoest of nies in mijn ellenboog
 • Ik ventileer de massageruimte zo veel mogelijk tussen de massages.
 • Ik desinfecteer de hoofdsteun voor elke massage met alcohol.
 • Ik maak de massageruimte en de ruimtes waar je doorheen loopt extra grondig schoon.
 • Ik werk volgens de regels van het RIVM voor veilig werken bij contactberoepen (www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen) en de leidraad ‘Veilig masseren’ van de branchevereniging NGS en de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

 

Vragen voor de gezondheidscheck: wanneer je één van onderstaande vragen met JA beantwoord, kun je weer komen nadat je 24 uur weer 100% gezond bent.

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?