In vertrouwde handen
Home » veel gestelde vragen » veilig werken

 

Corona-maatregelen om veilig te masseren (update 12-07-2021)

 

Op 12 juli heb ik mijn tweede vaccinatie (met Pfizer) gehad.

Vanaf 26 juni is de mondkapjesplicht voor contactberoepen vervallen.

De massage kan alleen door gaan als jij en ik vrij zijn van gezondheidsklachten zoals hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies.
Hieronder kun je lezen wat ik verder van jou verwacht, wat je van mij kunt verwachten en wat de vragen van de gezondheidscheck zijn.

 

Wat verwacht ik van jou?

  • Je hebt de gezondheidscheck (zie hieronder) gelezen en hebt alle vragen met ‘nee” kunnen beantwoorden. Als je na het reserveren van een massage genoemde gezondheidsklachten krijgt, dan vraag ik je de massage te annuleren of te verzetten. Dit kan kosteloos tot 2 uur van te voren online via de link in de bevestigingsmail die je hebt gekregen of daarna telefonisch, via de mail of whatsapp.
  • Je hoest of niest in je elleboog

 

Wat kun je van mij verwachten?

  • Ik masseer alleen als ik alle vragen in de gezondheidscheck met “nee” heb kunnen beantwoorden
  • Ik hoest of nies in mijn elleboog
  • Ik werk volgens de regels van het RIVM voor veilig werken bij contactberoepen (www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen) en de leidraad ‘Veilig masseren’ van de branchevereniging NGS en de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

 

Vragen voor de gezondheidscheck: wanneer je één van onderstaande vragen met JA beantwoordt, kun je pas weer komen nadat je 24 uur weer 100% gezond bent.

  1. Had je één of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies.
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?